Lisa.jpg

Helgkurs i Ashtanga Yoga för nybörjare.

Den här kursen är ett bra sätt att få en introduktion till ashtangayoga. Den passar dig som är nybörjare och inte har någon tidigare erfarenhet av yoga eller dig som har utövat yoga en tid och vill lära dig ashtangayogans grunder.

Vi ses tre dagar i rad och vid varje tillfälle går vi noga igenom den andningsteknik som vi använder när vi utövar ashtangayoga. Du får grundligt lära dig solhälsning A & B, vi gör stående positioner, några sittande positioner, en avslutande sekvens och sist vila.

Du får även lära dig lite om yogans tradition, filosofi och historia.

Det krävs inga förkunskaper eller förberedelser för att gå denna kurs.

Yogamatta finns att låna.

 

Fredag 30 augusti, 18-19:30

Lördag 31 augusti, 10-12

Söndag 1 september, 10-12

 

Kursen kostar 600 kr.

För anmälan maila till lisa@ashtangayogaosterlen.se

Eller hör av dig till Lisa på 073 9693490

Ashtanga Yoga

När vi utövar ashtangayoga använder vi kroppen och vår andning för att bli mer avslappnade och komma ner i varv. På yogamattan övar vi på att bli mer närvarande.

Andningen hjälper oss att ta oss genom yogarörelser och att stanna kvar i positioner. Genom att utöva yoga kan vi hitta en balans i kroppen och i sinnet. På köpet blir vi också med tiden starkare, smidigare och mer uthålliga.

Alla kan utöva ashtangayoga. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga eller vara rörlig och stark från början. Yogarörelserna anpassas alltid efter individuella förutsättningar, eventuella skador eller svårigheter.

 

Lärare är Lisa Norén som tidigare undervisat på Yogashala Stockholm och på Sturebadet.

Lisa har tränat ashtangayoga sedan 2008 och har gått en två-årig utbildning på Yogashala Stockholm, under ledning av Lisa Lalér som är KPJAYI-auktoriserad lärare.

Lisa Norén har bott i Stockholm i många år, innan hon flyttade till Österlen våren 2019. Hon jobbar även som illustratör och tecknare.

 

Varmt välkommen!